25-01-04

herinneringen

ik doe met deze graag een oproep aan iedereen om uw herinneringen op mail te zetten naar mij, zodat ik ze kan delen met alle vrienden en familie van Rigo.
Alvast dank aan de Jul om zijn foto's ingescand te hebben. Je kan het resultaat op de blog zien.

16:38 Gepost door RIP | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Rigo en de bende van de Naamse Met de Leuvense bende van de Naamsesteenweg hebben we het geluk gehad om Rigo een (te) korte tijd te hebben mogen kennen. De herinneringen die we daaraan hebben mogen overhouden zijn te talrijk om hier op te sommen, maar iedereen die Rigo heeft gekend zal dat gevoel wel hebben dat er te weinig plaats om alle ervaringen met hem neer te schrijven. Toch eentje die ik nooit zal vergeten: na een lange nacht Marktrock zat Rigo bij ons op kot waar hij logeerde in de living, toen de bel ging. Een moeder met haar 17-jarige dochter, nog groen achter haar oren, kwam voor de 'kamer te huur'. Rigo had toevallig een speelgoedgeweer in de hand, dat bij ons op kot rondslingerde, en gebaarde ermee dat ze moesten binnenkomen, en zei: 'ge weet hier de weg beter dan ik'. Moeder en dochter stonden lijkbleek aan de grond genageld, en Rigo ging rustig verder in de zetel aan de orde van de dag: z'n pintje rustig verder opdrinken. (moeder en dochter stellen het inmiddels wel).
En nog eentje om af te ronden: wie herinnert zich nog dat Rigo op de trein naar Duitsland door de franstalige spoorwegpolitie werd tegengehouden, z'n bagage doorzocht en een ganse map met krantenknipsels over de Dutroux-affaire werd gevonden? Al wat hij wist te zeggen was 'information Jul De Vuyst...'. En die twee negers bij hem in de coupé bescheurden het van 't lachen...
En zo ken ik er nog heel veel.
Rigo is niet meer hier, maar wordt nooit, NOOIT vergeten.

Gepost door: Geert Elewaut | 26-01-04

Rigo R.N.R. "Inderdaad" aan het hierboven geschreven "één van Rigo's vele verhalen" dit kan ik alleen maar beamen. Zo herinner ik me Rigo idem dito, rock and roll met kracht en steeds straight to the point. Echter verhalen die voor het leven geschreven zijn en die bij mij regelmatig aan de orde komen ter herinnering aan Rigo's daden, schitterend gewoon, een mens zou er een boek over moeten schrijven. Maar ik herinner mij dat Rigo ook HEEL gevoelig en begripvol kon zijn wat hem schattig en aangenaam liet overkomen. Alleen respect is het juiste woord wat ik voor zo een persoon kan verwoorden. Rigo was en blijft een vriend. Rigo man ... we hebben samen coole momenten gehad en die kan nooit iemand ons afnemen, thanks mate da ik uwe vriend mocht zijn!

VEEL sterkte aan de familie !!!!!!!

Hugo

Gepost door: Hugo Van Speybroeck | 27-01-04

we waren buren ! Ik kan me Rigo nog heel goed herinneren.
Ik had veel meer contact met zijn zus Daniela.
Hoe ik me Rigo herinner ?? Als je hem niet kende zou je er echt schrik van gekregen hebben, altijd ruige vesten aan, halflang haar en noem maar op.
Maar voor zover ik hem kende was hij echt wel een ruige kerel maar ene met het hart op de juiste plaats. Hij was een geweldige kerel !!
Ik wens de familie veel sterkte toe bij dit groot verlies !!!
Daniela, we horen mekaar nog !

Gepost door: Bogers Betty | 28-01-04

Rigo is nog steeds Rigo doet het weer.
Zoals vele keren voor zijn heengaan is Rigo er in geslaagd om met een extreme toestand het beste uit ons te halen.
Ik zal me Rigo's uitvaart mijn hele leven lang herinneren. Het was een toch ietwat surrealistische ervaring. Een uitvaart is traditioneel een plechtigheid van verdriet en tranen en dat was op 31.01 zeker niet het geval. Hoewel iedereen toch geladen was met een verdriet en een leegte heerste er een "gezelloige" sfeer die heel ongepast zou moeten geweest zijn maar dat zeker niet was.
Rigo is met zekerheid trots op ons dat wij gewoon rechttoe - rechtaan de BSD-sfeer hoog in het vaandel hielden.
Aan ons om, ter nagedachtenis, jaarlijks een reunie te houden.
Als er een hemel bestaat, ben ik er van overtuigd dat hij nu zit te vissen met een koelbox VELTINS naast zich en "labert" hij weer "unsinn".
Zo lang wij er zijn - is Rigo er ook - ik hou steeds een plaats open voor hem.

Gepost door: Eddy | 01-02-04

De commentaren zijn gesloten.